Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Φ...όπως φαντασία

Είναι η φαντασία που με ταξιδεύει εκεί που υπάρχουν νεράιδες, εκεί που τα ζώα μιλούν, εκεί που τα παιχνίδια ζωντανεύουν, εκεί που τα λουλούδια μου χαμογελούν; Όταν μεγαλώνεις διαβάζοντας παραμύθια τι περιμένεις θα έλεγε κάποιος..
Τα παραμύθια;Ίσως αυτά ευθύνονται που μπορώ ακόμα να βλέπω θετικά πράγματα σε ότι καταστρέφεται από όσους σκέφτονται καθαρά υπολογιστικά, που πάντα μπορώ να βρίσκω ένα λόγο να χαμογελώ, που δεν βλέπω ποτέ την μία όψη των πραγμάτων, που μπορώ να βγάλω κάτι καινούργιο και όμορφο από κάτι που έχει χαλάσει, και να εμφανίζω  κάτι καινούργιο από το πουθενά.
Υπάρχει ο Αη Βασίλης;Υπήρξε η χώρα του ποτέ και ο Peter Pan; H Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων;
Η δική μου απάντηση είναι πως υπάρχουν!Πώς άλλοστε να μην υπάρχουν όταν από τη στιγμή που δημιουργήθηκαν από την φαντασία κάποιων υπέροχων ανθρώπων στο παρελθόν, μπορούν ακόμα και σήμερα να κρατούν συντροφιά σε εκατομμύρια μικρούς και μεγάλους. Είναι πασίγνωστοι..άρα υπάρχουν.
Αυτό που φανταζόμαστε είναι αυτό που έχουμε μέσα μας, αυτό που νιώθει η ψυχή μας, και όταν είμαστε ελεύθεροι να του δώσουμε μορφή, νιώθουμε σημαντικοί, έχουμε δημιουργήσει κάτι στον κόσμο αυτό.
Γράφοντας αυτές τις λιγοστές γραμμές περνάω με την φαντασία μου εικόνες, μυρωδιές, πλημμυρίζω τις αισθήσεις μου με μουσικές και χρώματα..ακολουθήστε με για λίγο όταν διαβάσετε αυτό το κειμενάκι στην σφαίρα της φαντασίας, χαλαρώστε και απολαύστε το ότι μπορείτε να ταξιδέψετε μαζί της σε ένα μέρος μαγικό!