Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Γ...όπως γάμος!

Γάμος.. μία από τις πιό σημαντικές στιγμές στη ζωή κάθε ανθρώπου, μια και σηματοδοτεί την μετέπειτα ζωή του.
 Ένα νέο κεφάλαιο ανοίγει μετά από το γάμο κάθε ανθρώπου και η στιγμή της όλης διαδικασίας και της τελετής είναι κάτι με το οποίο θα ασχολείται για χρόνια. Το βίντεο και οι φωτογραφίες του γάμου, είναι πράγματα στα οποία ανατρέχει κανείς πολλές φορές στην ζωή του.
Γάμοι ανοιχτοί, υπερπαραγωγές με καλεσμένους 1000 και άτομα, με δάνειο για να τους ξεπληρώσεις...είναι ότι ακριβώς δεν θα ήθελα ποτέ στη ζωή μου να κάνω.
H όλη διαδικασία μου φαίνεται πολύ αγχωτική και η ουσία του θέματος χάνεται σε πράγματα ευτελή που καμία σχέση δεν έχουν με το νόημα του γάμου.
Ο γάμος μας πρέπει να είναι μία γιορτή που το κάθε ζευγάρι θα διαλέξει να την κάνει έτσι που να εκφράζει τη μοναδικότητα της μεταξύ τους σχέσης.
Εγώ φαντάζομαι το γάμο μου με προσωπική προετοιμασία από εμένα και τις φίλες μου, με πολύ γέλιο κατά την διάρκεια των προετοιμασιών, σε ένα μικρό εκκλησάκι που να νιώθω τον θεό κοντά μου, με τον άντρα που θα έχω δίπλα μου να μου χαμογελάει και να είναι σίγουρος πως είμαι η γυναίκα που θέλει να έχει δίπλα του για το υπόλοιπο της ζωής του, χωρίς συμβιβασμό αλλά με αληθινή αγάπη, με τους ανθρώπους που πραγματικά μας αγαπούν και αγαπάμε, να νιώσουμε όλοι μαζί τα ιερά λόγια της θείας λειτουργίας και έπειτα όλοι μαζί να διασκεδάσουμε σε ένα πάρτυ για εμάς που θα το ζήσουμε έντονα κάπου κοντά στη θάλασσα..
Μέσα από το blog μου ασχολούμαι με χειροποίητους γάμους και το αποτέλεσμα είναι μοναδικό μια και κάθε ζευγάρι μπορεί να διαλέξει αυτό που το εκφράζει καλύτερα.Οι θεματικοί γάμοι που γίνονται στο εξωτερικό αντικατοπτρίζουν αυτή τη μοναδικότητα.