Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Ζ.....όπως ζώα!

Ζούμε σε μία χώρα όπου ο σεβασμός προς τα ζώα είναι μία συνεχής απαίτηση και όχι κάτι το αυτονόητο.Πάνω στη γη κατοικεί ένα βασίλειο από μία μεγάλη ποικιλία ζώων πολλά από τα οποία είναι πλέον υπό εξαφάνιση, χιλιάδες έχουν ήδη εξαφανιστεί, και όλα αυτά από την κακομεταχείριση του φυσικού περιβάλλοντος καθώς και άλλες ενέργειες που προέρχονται από τον άνθρωπο.
Είναι απάνθρωπο και εγκληματικό. Για πολλούς ανθρώπους είναι ευτυχώς αδιανόητο αλλά δεν αρκεί αυτό.
Πολλοί από εμάς έχουμε στα σπίτια μας κάποιο κατοικίδιο, ως μέλος της οικογένειας μας.Τα ζωάκια αυτά, σύντροφοι μας, δέχονται τον τρόπο ζωής μας και προσπαθούν να ρυθμίσουν τις ζωές τους με τους δικούς μας ρυθμούς .Κάθε ένα από αυτά όμως έχει από την φύση του τις δικές του ανάγκες και ένστικτα και θα πρέπει και εμείς οι ιδιοκτήτες τους να τα σεβόμαστε ανάλογα.
Όταν ένα παιδί μεγαλώνει κοντά σε ένα κατοικίδιο, διδάσκεται την προσφορά, την αγάπη και τον σεβασμό.Είναι πολλά αυτά που έχει να κερδίσει ένας άνθρωπος από την συντροφιά ενός ζώου, και πάνω από όλα η ανιδιοτελής αγάπη..
Από την δική μου εμπειρία με τον Αφρικανικό Γκρίζο παπαγάλο μου, θα μπορούσα να γεμίσω αμέτρητες σελίδες εμπειριών. Μία φράση μπορεί να συμπεριλάβει όλα όσα θα έγραφα στις σελίδες αυτές εν συντομία: Μόλις σε βλέπω πάντα χαμογελώ!!