Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Χ....όπως χρήματα

Δεν είμαι υπεράνω χρημάτων, το ξέρω πως χωρίς αυτά δεν μπορείς να ζήσεις πλέον. Τι γίνεται όμως όταν το χρήμα γίνεται σκοπός ζωής, όταν το κυνήγι για την απόκτηση τους είναι ο μοναδικός λόγος για να δείξεις πως ναι..είσαι πολεμιστής;Όταν οι προσδοκίες σου για περισσότερο χρήμα γίνονται εμμονή και το χρήμα δεν είναι για εσένα ποτέ αρκετό;
Χάνεσαι και μαζί με τον εαυτό σου χάνεις πράγματα που θα μπορούσαν να σε κάνουν ευτυχισμένο.Θολώνεις και όσο δεν μπορείς να επιτύχεις τον στόχο σου είσαι σε ένα συνεχή αγώνα που δεν έχει αρχή ούτε τέλος.
Φρέναρε και κοίταξε για λίγο όλα όσα ήδη έχεις, νιώσε αυτά που υπάρχουν τριγύρω σου.Τα πιο ακριβά πράγματα στον κόσμο δεν αγοράζονται και αν εσύ είσαι κενός από συναισθήματα, αν δεν σου έχει μείνει χώρος για να προσφέρεις αγάπη για τον συνάνθρωπο σου, για τους ανθρώπους που σ΄αγαπούν, τότε καταλαβαίνεις πως η μάχη σου ήταν ανούσια.Έτρωγες και δεν έτρεφες, το κυνήγι του χρήματος σε άφησε στεγνό, γυμνό από αγάπη, σε έντυσε μόνο εξωτερικά.
Η ζωή λένε πως βασίζεται σε μαθηματικές στατιστικές πράξεις, δεν ξέρω αν είναι έτσι.. Εμένα μου φαίνεται πιο απλή. Παλεύω για την επιβίωση μου, αλλά παλεύω και για την ηρεμία μου.
Η κρίση μας έχει ταράξει, ο πόλεμος για τα χρήματα που λείπουν και θα λείπουν από ότι φαίνεται για πολύ ακόμη, δεν έχει τελειωμό. Αρνούμαι να παίξω το παιχνίδι τους. Είμαι νέα, ξέρω να πολεμώ και θα το κάνω, δεν φοβάμαι γατί ξέρω πως σε κάθε τι που ζω μπορώ να βρω θετικά και θα κάνω ότι μπορώ για να μην χάσω την αγάπη μου για τη ζωή, την ελπίδα μου, την χαρά...